Over Binnenlloyd

Vervoer van poederstoffen sinds 1985

Binnenlloyd maakt onderdeel uit van de Peterson Groep, welke is opgericht in 1920 te Rotterdam. De specialistische activiteiten van deze onafhankelijk groep bedrijven bestaan ​​uit inspectie en certificering van levensmiddelen, diervoeders, mineralen en olie en gas aanverwante apparatuur, evenals geïntegreerde 4PL logistiek voor deze markten. De Peterson Groep is wereldwijd actief in meer dan 62 landen met 2700 medewerkers (zie www.pcugroup.com).

Peterson is een familiebedrijf, hetgeen weerspiegeld wordt in de mentaliteit. Oftewel: de handen uit de mouwen. Wij gaan geen uitdaging uit de weg.

Binnenlloyd is opgericht in 1985, ten behoeve van het vervoer van poederstoffen over het water. Wat in eerste instantie begon met 1 siloschip, is onderhand uitgegroeid tot een moderne flexibele vloot met een zeer groot vaargebied.

Door ontwerp, ontwikkeling en onderhoud in eigen hand te houden is grote expertise opgebouwd, die ook ten dienste van de klant wordt ingezet. Hierdoor behoren onze schepen tot de modernste in hun soort.

Onze schepen zijn allemaal voorzien van een volledig gesloten, weersonafhankelijk systeem, wat door middel van pneumatisch transport lost tot in de silo van de klant, of in een silocoaster, silobulkwagen of silowagon. Belading is mogelijk via beladingsbalg, silobulkwagen, silobulkwagon of met behulp van een pneumatisch systeem.